Wspaniała i lekka sałatka , która pasuje do potraw obiadowych jaki i samodzielny posiłek jako lunch do pracy, albo sałatka do potraw z grilla.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 opakowanie miksu sałat
1 opakowanie mini pierożków lub tortellini
grzanki
sos sałatkowy włoski + 3 łyżki oleju
pomidorki koktajlowe
cebula
mini kuleczki serka mozzarella
Włoska sałatka z pierożkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polecam wspaniałe ,delikatne pierożki. Moje są o smaku tofu.
2.Pierozki wrzucamy do gotującej i osolonej wody . Gotujemy około 4 minutki, wyjmujemy i przelewamy zimną wodą aby się nie posklejały. Pozostawiamy na sitku.
3.Na dużym talerzu rozkładamy miks sałat kładziemy pomidorki koktajlowe w całości lub przecinamy na pół. Następnie układamy mini mozzarellę, cebulkę pokrojoną w plasterki i nasze ugotowane pierożki.
4.Na sam wierzch sypiemy grzanki i polewamy całość sosem włoskim wymieszanym z oliwą.
Komentarze