Włoska flaga, czyli Sałatka Caprese

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Sałatka caprese nie tylko prezentuje się na talerzu rewelacyjne, ale również smakuje wybornie. Bardzo proste smaki, które tworzą spójną całość. Osobiście mogę tę sałatkę jeść co wieczór na kolację.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 dojrzałe pomidory
    2 kulki sera mozzarella
    kilka listków bazylii
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz, do smaku
    krem balsamiczny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Włoska flaga, czyli sałatka caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki. Najlepiej pokroić je tak, aby otrzymać tyle samo plasterków pomidora co i mozzarelli.
  • 2. Na talerzu ułóż po kolei plasterek pomidora, następnie mozzarelli. i tak aż skończysz całą kulkę sera i jeden pomidor.
  • 3. Pomiędzy ser i mozzarellę włóż kilka listków bazylii.
  • 4. Skrop odrobiną oliwy z oliwek.
  • 5. Lekko posól i popierz.
  • 6. Całość skrop kremem balsamicznym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować