Witaminowa zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu,pyszna i zdrowa zupa.Bardzo często ją gotuję.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożony groszek: 40 dekagramów
    - marchewka: 3 sztuki
    - filet z kurczaka: 2 sztuki
    - listki laurowe: 3 sztuki
    - ryż: 40 dekagramów
    - por: 1 sztuka
    - korzeń pietruszki: 1 sztuka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - natka pietruszki: 2 łyżki
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - woda: 2 litry

Witaminowa zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę,kostkę rosołową i piersi z kurczaka.Zagotowujemy.Następnie dodajemy groszek.Marchewkę ,pora i korzeń pietruszki obieramy,kroimy w krążki.Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującej się wody i dodajemy listki laurowe,sól i pieprz.Ryż gotujemy al dente i dodajemy do zupy.Gdy wszystkie składniki będą już miękkie tzn. że zupa jest już gotowa.Piersi wyjmujemy z zupy,dzielimy na części i znowu wkładamy do garnka.Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy

4.93 (148 ocen)

Zuoa jarzynowa