Witaminowa z brokułami i fetą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie jest trudna do zrobienia, ale za to przepyszna. Smakuje mojej rodzinie i znajomym.

Składniki:

  • ● 3 pomidory
    ● 3 cebule
    ● mrożone brokuły
    ● 5 jajek
    ● ser feta (w zielonym opakowaniu)
    ● szczypiorek
    ● 25-30 dag szynki
    ● pół słoika korniszonów
    ● dressing jogurtowy (jogurt naturalny wymieszany z roztartym czosnkiem, solą i pieprzem)
    ● łyżeczka chrzanu
    ● łyżka śmietany

Witaminowa z brokułami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy sos: dressing jogurtowy
    mieszamy ze śmietaną
    i odrobiną chrzanu.
  • 2. Cebule kroimy w piórka,
    pomidory, ogórki, szynkę, jajka
    na twardo i fetę w kostkę (fetę
    w dość grubą). Siekamy szczypiorek,
    brokuły gotujemy
    w lekko osolonej wodzie, osączamy
    i studzimy.
  • 3. W przezroczystej salaterce
    układamy warstwami: cebulę,
    pomidory, ok. 1/3 sosu, ogórki,
    szynkę, jajka, brokuły, 1/3
    sosu, ser feta i polewamy
    pozostałym sosem. Obficie
    posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Komentarze

Podobne przepisy