Witaminowa pasta do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ta pasta to bomba witaminowa,sycąca, pyszna w smaku i zdrowa,świetna na śniadanie do świeżego pieczywa.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    250 g białego sera
    1/2 czerwonej papryki
    2 małe korniszony
    1/2pęczka rzodkiewek
    1/2 małej czerwonej cebuli
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy Dijon
    sól
    biały pieprz

Witaminowa pasta do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i czerwona cebulę obierz i posiekaj,korniszony i paprykę drobno posiekaj,rzodkiewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    Pokrojone warzywa i jajka przełóż do miski,dodaj posiekany szczypiorek i koperek.
    Ser utrzyj z majonezem i śmietaną,dodaj do pokrojonych warzyw z jajkiem,dopraw solą i białym pieprzem,wymieszaj.
    Podawaj ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy