Wiśniowe pianki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Małe co nie co z okazji Dnia Dziecka.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 wiśniowa galaretka
    1 śmietanka " Śnieżka"
    150 ml mleka
    200 g mielonego twarożku
    2 łyżki cukru
    bezy do dekoracji

Wiśniowe pianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Pozostawić do wystygnięcia.
  • 2. Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietankę "Śnieżka" i miksować do uzyskania puszystej piany. Do ubitej piany dodać 2 łyżki cukru i twarożek, wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do serka i energicznie wymieszać by nie powstały grudki.
  • 3. Masę przelać do ozdobnych foremek lub pucharków. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać ozdobione bezami lub owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy