wiśniowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jest to łatwy, smaczny i lekki deser, który szybko się przyrządza

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    Ciasto kruche:
    - 200g mąki
    - 40g cukru pudru
    - 100g zimnego masła
    - 1 jajko
    - 3 łyżki wody

    Nadzienie:
    budyń wiśniowy
    3 łyżki cukru
    2 szkl. mleka
    jagody

Wiśniowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:Zagnieść kruche ciasto, schłodzić. Foremki do babeczek ułożyć dnem do góry, posmarować olejem. Rozwałkować ciasto, wyłożyć ciastem na odwrócone foremki, "przygnieść" ciasto. Piec w rozgrzanym piekarniku 15-20 min.

    Ugotować budyń na mleku. Gdy ostygnie przełożyć do babeczek, posypać jagodami.

Porady

Najlepiej jest zrobić więcej gotowych babeczek, wtedy w każdej chwili można zrobić jakikolwiek krem i mamy szybki deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy