WIŚNIOWA ROZKOSZ

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto jest proste o niepowtarzalnym smaku. Szczególnie smakuje mojemusynowi. Warto spróbować.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    1/2 kostki margaryny
    3 jajka
    5 łyżek ciemnego kakao
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy

    Dodatki:
    1 słoik konfitury wiśniowej
    1 torebka kremu czekoladowego do tortów
    1 torebka bitej śmietany śnieżka
    2 torebki śmietan-fix
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wiśniowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiśniowa rozkosz 1. Jajka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i margaryną. Dodać na
    przemian
    mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko , a na koniec kakao. Tortownicę o
    średnicy ok.24cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać
    przygotowaną masę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.
    180st
    ok. 50 minut. Gdy cisto ostygnie przekroić je na dwie równe części.
    Dolny placek posmarować wiśniową konfiturą (kilka wiśni zostawić) ,
    a
    na niej krem czekoladowy sporządzony w/g przepisu na opakowaniu.
    Przykryć
    drugim plackiem. Przygotować bitą śmietanę (w/g przepisu na
    opakowaniu)
    dosypując w trakcie miksowania śmietan-fix. Gotową bitą śmietanę
    przełożyć do szprycy i dekorować ciasto według uznania. Ozdobić
    odłożonymi wiśniami. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Porady

Moja rada: Zamiast piec ciasto można użyć gotowego , ciemnego biszkoptu do tortu. Jest tak samo smaczny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować