Wiśniowa frużelina

4.5 (194 ocen)

  • 10 min

Idealna do ciast, lodów, gofrów, naleśników i innych deserów. Inaczej nazywana „owocami w żelu’.

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 l soku z wiśni
    3/4 kg wiśni
    1/2 żelfiksu 3:1
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Wiśniowa frużelina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie wiśnie wydrylować. Sok wlać do garnka, dodać gotowe wiśnie. Dosłodzić jeżeli trzeba i wymieszać z żelfiksem. Gotować 3 minuty. Przelać do wyparzonych słoiczków, od razu zakręcić i postawić do góry dnem.

Porady

Na tej samej zasadzie przygotujemy frużelinę z innych owoców

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować