Makaron z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzać na głębokiej patelni oliwe z oliwek. Pokroić cukinię i wrzucić na rozgrzany olej. Po chwili dodać również cebulę.
2.Dodać pieczarki, lecz dopiero, kiedy nasza cukinia stanie się rozkosznie miękka. Paprykę pokroić w paski. Pomidory w większą kostkę, papryczki zaś w mniejszą. Czosnek zetrzeć. Przyprawić według uznania. Taką mieszankę wrzucamy na patelkę, można polać oliwą z oliwek.
3.Wstawiamy makaron.
Warzywa dobrze obsmażamy, a kiedy będą w sam raz do spożycia, zabieramy się za robienie sosu. Cały serek kremowy przekładam do miski, dodaję pół szklanki jogurtu naturalnego i dobrze mieszam. Wlewam do warzyw. Podlewam wodą i jogurtem w zależności, od konsystencji sosu, jaką pragnę osiągnąć.
4.Kiedy sos się zagotuje, wrzucam makaron i dobrze wszystko mieszam. Makaron się podgrzeje i gotowe!
Porady
Warto podczas gotowania dodać w przerwach szklankę wody.
Komentarze