Makaron z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wiosenne rewolucje. Takie oto pozytywne danie na dobrą resztę dnia!

  • 30 min

Składniki:

  • *Papryka (najlepiej zielona, lecz ja musiałam użyłam czerwonej)
    *Zielona i żółta papryczka chilli
    *4 ząbki czosnku
    *Dwa pomidory
    *5\6 pieczarek
    *Cukinia
    *Serek kremowy "Pesto i Rukola"
    *Jogurt naturalny
    *Dwie cebule czerwone
    *Makaron do spaghetti "Pełne ziarno"
    *Przyprawy i zioła (papryka słodka, papryka ostra, pieprz, estragon)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać na głębokiej patelni oliwe z oliwek. Pokroić cukinię i wrzucić na rozgrzany olej. Po chwili dodać również cebulę.
  • Smacznie i zdrowo! :) 2. Dodać pieczarki, lecz dopiero, kiedy nasza cukinia stanie się rozkosznie miękka. Paprykę pokroić w paski. Pomidory w większą kostkę, papryczki zaś w mniejszą. Czosnek zetrzeć. Przyprawić według uznania. Taką mieszankę wrzucamy na patelkę, można polać oliwą z oliwek.
  • 3. Wstawiamy makaron.
    Warzywa dobrze obsmażamy, a kiedy będą w sam raz do spożycia, zabieramy się za robienie sosu. Cały serek kremowy przekładam do miski, dodaję pół szklanki jogurtu naturalnego i dobrze mieszam. Wlewam do warzyw. Podlewam wodą i jogurtem w zależności, od konsystencji sosu, jaką pragnę osiągnąć.
  • 4. Kiedy sos się zagotuje, wrzucam makaron i dobrze wszystko mieszam. Makaron się podgrzeje i gotowe!

Porady

Warto podczas gotowania dodać w przerwach szklankę wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować