Wiosenny twarożek z oliwkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Nie ma to jak pyszny twarożek na kanapki. Zwłaszcza ten z wiosennymi nowalijkami jak rzodkiewka i szczypiorek z własnego ogródka. A dodatek oliwek to już naprawdę świetne połączenie smakowe.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kostkę sera białego 250 g
    3 łyżki jogurtu greckiego
    garść posiekanego szczypiorku
    garść pokrojonej rzodkiewki
    garść pokrojonych oliwek
    sól, pieprz do smaku

Wiosenny twarożek z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ugniatamy widelcem ser z jogurtem greckim. Dodajemy posiekany szczypiorek, pokrojone rzodkiewki oraz oliwki hiszpańskie. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Mieszamy i twarożek już jest gotowy. Nakładamy na chleb/bułki i dekorujemy plasterkami oliwek i kiełkami rzodkiewek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy