Nie ma to jak pyszny twarożek na kanapki. Zwłaszcza ten z wiosennymi nowalijkami jak rzodkiewka i szczypiorek z własnego ogródka. A dodatek oliwek to już naprawdę świetne połączenie smakowe.
25 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
kostkę sera białego 250 g
3 łyżki jogurtu greckiego
garść posiekanego szczypiorku
garść pokrojonej rzodkiewki
garść pokrojonych oliwek
sól, pieprz do smaku
Wiosenny twarożek z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce ugniatamy widelcem ser z jogurtem greckim. Dodajemy posiekany szczypiorek, pokrojone rzodkiewki oraz oliwki hiszpańskie. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Mieszamy i twarożek już jest gotowy. Nakładamy na chleb/bułki i dekorujemy plasterkami oliwek i kiełkami rzodkiewek.
Komentarze