Wiosenny tunel - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Foremkę o wymiarach 20x35 cm natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia, tak by wzdłuż dłuższych boków papier wystawał poza krawędzie formy.
2. Masło roztopić.Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać.Białka ubić na sztywną pianę z cukrem.Dodać żółtka i mąkę z proszkiem.Wlać roztopione masło.Delikatnie wymieszać.
3.Ciasto wylać do formy i piec ok.20 min w temp.180 stopni.Po upieczeniu od razu przełożyć do podłużnej formy o wymiarach 8x35 cm.
3.Truskawki oczyścić i usunąć szypułki.Porcją owoców wyłożyć dno korytka z biszkopta.
4.Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody i ostudzić.Pozostałe owoce zmiksować blenderem i dodać do tężejącej galaretki.Wymieszać.
5.Powstałą masę wylać na truskawki.Schłodzić.Deser odwrócić do góry dnem i oprószyć cukrem.Udekorować połówkami truskawek
Komentarze