Wiosenny torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Suche składniki łączymy ze sobą. Białka ubijamy na sztywną masę, dodajemy cukier, a następnie pojedynczo żółtka, na koniec dodajemy suche składniki delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Pieczmy w 180 stopniach przez pół godziny
Masa wiśniowa: Kompot dzielimy dwie porcje. Jedną zagotowujemy i dodajemy galaretkę. Do drugiej zimnej części dodajemy budyń. Obie porcje łączymy i zagotowujemy. Następnie margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem na puch. Dodajemy wystudzoną masę budyniową. W osobnej misce ubijamy białka na sztywno i mieszamy z masą. Dodajemy owoce.
Masa śmietanowa: Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem kiedy masa zgęstnieje dodajemy serek mascarpone. Na koniec dodajemy startą na grubych oczkach czekoladę.
Biszkopt dzielimy na dwie części, sączymy sokiem z cytryny i wodą. Na biszkopt kładziemy masę śmietanową, a na nią masę wiśniową, przykrywamy biszkoptem i znów masa śmietanową.
Komentarze