Wiosenny sos do jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W sama raz na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 mały ogórek zielony
    1/2 pęczka rzodkiewek
    1 mała czerwona cebulka
    5 marynowanych pieczarek
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    4 łyżki majonezu
    szczypiorek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Przekąski

Wiosenny sos do jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ogórek, rzodkiewki, cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę.
    W misce wymieszać majonez z jogurtem naturalnym, dodać pokrojone warzywa i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka pokroić na połówki lub ćwiartki połączyć z sosem. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować