Wiosenny sernik na zimno z chia

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

prosty w przygotowaniu, nie za słodki i wspaniale orzeźwiający

  • 5 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • formę tortową średnica 24 cm
    folię spożywczą
    papier do pieczenia
    4 galaretki różnego koloru ( czerwona, żółta, zielona i pomarańczowa ) mogą być inne kolory
    1 wiaderko 1 kg serka homogenizowanego ja użyłam brzoskwiniowego z kawałkami brzoskwiń
    opakowanie okrągłych biszkoptów
    1 litr wrzątku do rozpuszczenia galaretek
    1 łyżka nasion chia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wiosenny sernik na zimno z chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenny sernik na zimno z chia 1. Spód formy tortowej wykładamy papierem do pieczenia a boki owijamy folią spożywczą. Każdą z 4 różnych galaretek rozpuszczamy w osobnym naczyniu w 250 ml wrzątku. Następnie gdy lekko przestygną to do każdej dodajemy po 250 g serka homogenizowanego i dokładnie mieszamy do połączenia się. Do jednej z galaretek z serkiem dokładamy łyżkę chia i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i wylewamy jedną z galaretek. Wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia na 30 min. Wyciągamy i delikatnie wlewamy galaretkę z chia i ponownie wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Znów wyciągamy i wylewamy na przemiennie pozostałe dwie galaretki i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia na 2 - 3 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Ser biały Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować