WIOSENNY SEREK Z MIĘTĄ RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dziś wiosennie, zielono i zdrowo.Szybki pomysł na pyszne śniadanko.Do białego serka można dodać właściwie wszystko na co macie ochotę.Ale koniecznie dodajcie listków świeżej mięty.Nadaje ona rewelacyjną świeżość i jakże inny smak naszemu serkowi.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    opakowanie białego granulowanego sera / oczywiście możecie użyć innego dowolnego
    połowa świeżego zielonego ogórka
    3-4 szt. rzodkiewek
    dymka
    świeży tymianek
    parę listków świeżej mięty
    sól
    świeżo zmielony czarny pieprz
    grzanki do serka

Wiosenny serek z miętą rzodkiewką i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serek 1. Do miseczki przełożyłam biały serek.
  • zioła 2. Pokroiłam dymkę i świeży tymianek.
  • dymka zioła 3. Dodałam do serka
  • rzodkiewka 4. Starłam na drobnej tarce rzodkiewki.
  • ogórek 5. Na tarce o grubych oczkach starłam ogórka.
    Odcisnęłam z niego nadmiar soku.
    Dołączył do pozostałych składników.
  • mięta 6. Z gałązek mięty zerwałam parę listków.
  • mięta serek 7. Pokroiłam je i dodałam do serka.
  • serek składniki 8. Wszystkie składniki wymieszałam, przyprawiłam solą i pieprzem.
  • serek 9. Podawałam z grzankami.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy