WIOSENNY SCHABOWY POD PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Aby urozmaicić schabowego przykryłam go dziś pierzynką.Jak dla mnie idealne połaczenie pieczarek i pora zasmażonego smietanowy-czosnkowym sosikiem.

  • 30 min

Składniki:

  • 70 dag schabu
    20 dag pieczarek
    1/2 pora białej częsci
    2 łyzki jogurtu naturalnego
    2 łyzki smietany 18
    sól,pieprz,czosnek granulowany
    2 zabki czosnku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenny schabowy pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szykujemy schab 1. Schab kroimy na plastry,delikatnie rozbijamy.Posypujemy sola,pieprzem,czosnkiem granulowanym.Obsmażamy na złoto z obu stron.
  • podsmażamy pieczarki i pora 2. Pieczarki kroimy na plasterki,obsmażamy na rozgrzanej patelni,wrzucamy pokrojone w półplasterki części pora.
  • sosik 3. Smietane mieszamy z jogurtem.Dodajemy przecisnięty czosnek,solimy delikatnie.Mieszamy z niewielką iloscia ciepłej wody,po czym wlewamy na patelnie do warzyw i delikatnie mieszamy doprowadzając do wrzenia.
  • schabowy 4. Każdy kotlet wykładamy na talerz,obkładamy sosem porowo pieczarkowym.Podajemy z kaszą gryczaną prażoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować