Wiosenny omlet ze szpinakiem

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wiosenny omlecik ze szpinakiem, chrupiącymi bajglami, do tego boczek, awokado. Czy można sobie wymarzyć lepsze śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka

    50 ml mleka

    sól,pieprz, natka pietruszki

    7 bajgli

    100 g szpinaku mrożonego

    czosnek granulowany

    3 pomidorki koktajlowe

    2 plastry boczku

    1/2 awokado

    1 łyżeczka masła klarowanego
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Omlet

Wiosenny omlet ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przekładam na patelnię, dodaję odrobinę wody i duszę aż się rozmrozi. Doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem. Przekładam na talerz. Jajka wbijam do miski, wlewam mleko, dodaję sól, pieprz i widelcem roztrzepuję. Na patelni rozpuszczam masło klarowane, wylewam masę jajeczną, dodaję szpinak i mieszam, dodaję połamane bajgle i w całości. Układam pomidorki i plastry boczku. Smażę na wolnym ogniu i nie mieszam. Jak omlet zetnie się wykładam na talerz, dodaję jeszcze bajgle, natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować