Wiosenny omlet (bez mąki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka rozkłócamy z łyżką śmietany, Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą lub ulubionymi przyprawami.
2.Cebulę kroimy w kosteczkę, szynkę również. Ser ścieramy na tarce. Pomidora kroimy w plastry.
3.Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy szynkę z cebulą i podsmażamy chwilę.
4.Następnie wlewamy masę na omlet, gdy brzegi zaczynają się ścinać układamy na masie plastry pomidora, posypujemy koperkiem. Kiedy omlet od spodu jest już ścięty posypujemy połowę serem i przykrywamy omletem.
5.jeśli nie chcecie złożonego omleta, można go przewrócić na drugą stronę i na sam koniec posypać żółtym serem
Porady
Jeśli nie dasz rady zjeść całego - odgrzej go w opiekaczu. Super alternatywa :)
Komentarze