Wiosenny obiad lub dodatek do grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki zostawiamy w skórce, szorujemy je. Większe przekrajamy na pół. Obtaczamy w odrobinie oleju, posypujemy solą i majerankiem. Wkładamy na blaszkę wstawiamy na do nagrzanego piekarnika na 180 stopni Celsjusza na 30 minut. W czasie pieczenia czasem przewracamy, na koniec możemy włączyć opcję grill, żeby ładnie przypiec. Pod koniec pieczenia kruszymy ser. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. Możemy także wrzucić na chwilę do piekarnika. Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Dodajemy do warzyw. Posypujemy groszkiem. Podajemy wszystko z dipem koperkowym.
Dip koperkowy:
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku. Koperek szatkujemy na drobno, wrzucamy do dipu.
Komentarze