Wiosenny obiad lub dodatek do grilla

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Pyszne młode ziemniaczki, fasolka, dip koperkowy

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 1 kg młodych ziemniaków,
    - garstka fasolki szparagowej,
    - pęczek rzodkiewki,
    - sól, majeranek,
    - ser halloumi,
    - garstka zielonego mrożonego groszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dip

Wiosenny obiad lub dodatek do grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki zostawiamy w skórce, szorujemy je. Większe przekrajamy na pół. Obtaczamy w odrobinie oleju, posypujemy solą i majerankiem. Wkładamy na blaszkę wstawiamy na do nagrzanego piekarnika na 180 stopni Celsjusza na 30 minut. W czasie pieczenia czasem przewracamy, na koniec możemy włączyć opcję grill, żeby ładnie przypiec. Pod koniec pieczenia kruszymy ser. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. Możemy także wrzucić na chwilę do piekarnika. Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Dodajemy do warzyw. Posypujemy groszkiem. Podajemy wszystko z dipem koperkowym.

    Dip koperkowy:
    Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku. Koperek szatkujemy na drobno, wrzucamy do dipu.

Porady

Idealnie pasuje do tego kefir i jajko sadzone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować