Wiosenne kwiaty

5 (177 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Te kwiaty to pierwszy zwiastun wiosny, która mam nadzieję, że wnet zagości w naszych ogrodach.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 200 g sera żółtego w kawałku ( gouda),
    - 3- 4 ziemniaki,
    - 150 g świeżego fileta z łososia,
    - Tymianek, pieprz, sól,
    - Cytryna,
    - Oliwa z oliwek do smażenia fileta,
    - Olej do smażenia ziemniaków,
    - 150 g szpinaku mrożonego w liściach,
    - Pomidor, koperek cytryna do dekoracji.
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Wiosenne kwiaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenny kwiat 1. Ser żółty przecinamy na 2 grube plastry. Blaszkę wykładamy papierem do wypieków. Układamy na niej ser. Wkładamy do piekarnika i delikatnie topimy (około 5 minut), by ser dał się formować. Gotowe plastry przenosimy na postawioną do góry dnem szklankę. Formujemy kształt miseczki. Pozostawiamy do zastygnięcia w chłodzie.
  • 2. Na patelni smażymy na oliwie łososia wcześniej przyprawionego solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną tymianku.

    Ziemniaki kroimy w kostkę i smażymy w głębokim oleju ( jak frytki).

    Liście szpinaku smażymy do miękkości na maśle. Doprawiamy pieprzem i solą. Gotowe miksujemy.

    Usmażone ziemniaki oraz rybę mieszamy razem i przekładamy do serowych miseczek.
    Szpinak przekładamy do worka cukierniczego i za pomocą specjalnej końcówki wyciskamy kwiatowe liści.

    Całość dekorujemy pomidorem, koperkiem oraz plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować