Wiosenny kurczak

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Złociste kawałeczki kurczaka w pysznym wiosennym sosie z kolorowymi warzywami.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 500 gramów
    - jogurt naturalny: 1.5 szklanki
    - bulion z kurczaka: 0.5 szklanki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - ogórek: 1 sztuka
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - koperek: 1 pęczek
    - czosnek: 2 ząbki
    - musztarda: 2 łyżki
    - oliwa: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenny kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać i posiekać czosnek. Paprykę pozbawić nasion oraz białych części i pokroić w kostkę
  • 2. Filety z kurczaka pokroić w kostkę i zrumienić na patelni.
  • 3. Jogurt, bulion, musztardę, paprykę, czosnek i szczypiorek doprowadzić do wrzenia w szerokim rondlu. Dodać kurczaka i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
  • Wiosenny kurczak 2 4. Ogórek pokroić w półplasterki, koper posiekać. Dodać do sosu tuż przed podaniem.
    Podawać z ryżem lub młodymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kurczak Ogórek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować