Wiosenny krem ze szparagów i zielonego groszku

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Błyskawiczna zupa, o intensywnym zielonym kolorze, która powstała na bazie prawdziwego masła, odrobiny aromatycznego dojrzewającego sera i warzyw.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • do przybrania:
    kwiaty bratka, pędy słodkiego groszku, blanszowane główki szparagów

    1 łyżka masła
    2 małe ziemniaki
    łodygi szparagów około 300g
    5 łyżek mrożonego zielonego groszku
    1 łyżka tartego twardego sera dojrzewającego np. parmezanu
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Wiosenny krem ze szparagów i zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy. Pokrojone przesmażamy na maśle. W tym czasie myjemy i kroimy szparagi. Pokrojone szparagi dodajemy do ziemniaków chwilę przesmażamy i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
  • 2. Gdy ziemniaki są miękkie dodajemy groszek i blendujemy razem z przyprawami i serem. Przelewamy do miseczek i dekorujemy szparagami, kwiatami i pędami groszku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować