Wiosenny kapuśniak z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa oczyść, obierz, pokrój na kawałeczki. W dużym garnku rozgrzej masło i wrzuć warzywa (bez kapusty i ziemniaków). Krótko podsmaż. Zalej bulionem i i gotuj 10 minut.
2.Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i odciśniętą kajzerką. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj klopsiki.
3.Włóż je do wrzącego wywaru z warzywami i gotuj całość 7-10 minut.
4.Następnie do zupy dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki..
5... i poszatkowaną kapustę. Zupę delikatnie wymieszaj. ( w razie potrzeby uzupełnij wodą). Gotuj kolejne 10 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.
Komentarze