Wiosenny kapuśniaczek

0 (0 ocen)

  • 50 min

smaczna, pachnąca koperkiem wiosenna zupa z młodej kapustki.

  • 50 min

Składniki:



  • bulion mięsny 1,5 litra
    marchew 2 sztuki
    listek laurowy
    koperek świeży
    kiełbasa 300 gram
    kapusta młoda 1 główka
    papryka słodka 1 łyżeczka

Wiosenny kapuśniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do garnka wlać bulion, dodać pokrojoną w pół plastry marchewkę, listek laurowy oraz poszatkowaną kapustę, gotować do miękkości,kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć, podsmażoną kiełbasę dodać do zupy, zagotować, doprawić, koperek posiekać, dodać do zupy.
    smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy