Wiosenny kapuśniaczek

  • wyświetlono: 126 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

smaczna, pachnąca koperkiem wiosenna zupa z młodej kapustki.

IMG_9922
  • 50min

Składniki



bulion mięsny 1,5 litra
marchew 2 sztuki
listek laurowy
koperek świeży
kiełbasa 300 gram
kapusta młoda 1 główka
papryka słodka 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenny kapuśniaczek

  • 1.
    Do garnka wlać bulion, dodać pokrojoną w pół plastry marchewkę, listek laurowy oraz poszatkowaną kapustę, gotować do miękkości,kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć, podsmażoną kiełbasę dodać do zupy, zagotować, doprawić, koperek posiekać, dodać do zupy.
    smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylazupawiosennazupykoperek kapuśniaczek

Komentarze

Podobne przepisy

Mój kapuśniaczek

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Mój kapuśniaczek z pieczarkami

Aromatyczna i smaczna wersja kapuśniaku...

Kapuśniaczek ze słodkiej kapusty

Dodane przez: PolskaGotuje

Kapuśniaczek ze słodkiej kapusty

Lekko odmłodzony przepis mojej...

kapuśniak

Dodane przez: Aninka88

Pomidorowy kapuśniaczek na wędzonych żeberkach

pyszny kapuśniaczek ze świeżej...

Gotowa zupa

Dodane przez: 2milutka

Kapuśniaczek z młodej kapustki

Nie ma lepszej zupy na te porę...

Rozgrzewający kapuśniaczek

Dodane przez: asiunia1989r

Rozgrzewający kapuśniaczek

To ulubiona zupa mojego męża

Letki kapuśniaczek z młodej kapusty

Dodane przez: Jaga85

Lekki kapuśniaczek z młodej kapusty

Lekka i smaczna. Najlepiej sprawdza...