Wiosenny jogurt z jajkiem, szpinakiem i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Coś małego zdrowego i sytego na pierwsze śniadanie. Można także zabrać ze sobą do pracy w słoiczku. Szybka przekąska, bardzo smaczna .

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 litra jogurtu naturalnego

    2 jajka

    kilka liści szpinaku baby

    1/2 ogórka zielonego

    1/2 pęczka rzodkiewki

    sól

    1 ząbek czosnku.

Wiosenny jogurt z jajkiem, szpinakiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy jogurt naturalny , solimy go do smaku. Rzodkiewkę myjemy odcinamy końce i kroimy w kosteczkę.
  • 2. Szpinak kroimy w paseczki . Czosnek wyciskamy. Ogórka dobrze myjemy i ścieramy na tarce duże oczka. Jajka gotujemy na twardo ,zimne kroimy w kostkę . Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem.Nalewamy do szklanki, ozdabiamy szpinakiem i rzodkiewką .Podajemy schłodzone.

Komentarze

Podobne przepisy