Truskawkowiec na zimno

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny deser na zimno. W sam raz na lato.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ok. 30 dag truskawek
    2 małe kubeczki jogurtu truskawkowego
    galaretka truskawkowa
    cukier do smaku

Truskawkowiec na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki miksuję na mus, dodaje cukier do smaku wg uznania. . Około 2/3 szklanki odkładam. Galaretkę rozpuszczam w niepełnej szklance wody. Do truskawek dodaję jogurty i ostygniętą 1/2 szklanki galaretki. Mieszam i przelewam do małej okrągłej foremki. Odstawiam do zastygnięcia. Resztę truskawek miksuję z pozostałą galaretką i wykładam na wierzch deseru. Ponownie schładzam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy