Wiosenny burger z sadzonym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka drobniutko siekamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu oraz łyżkę majonezu. Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżek oleju i łyżką nakładamy kurczaka formując kotleciki.
2.W tym czasie rozgrzewamy drugą suchą teflonową patelnię i podpiekamy na niej przekrojone na połowy bułki (środkami do dołu).
3.Kiedy kotleciki przekręcimy już na drugą stronę, zsuwamy je na brzeg patelni i wbijamy jajka. Solimy.
4.Majonez mieszamy z drobno posiekaną bazylią.
5.Dolną połowę bułki smarujemy naszym bazyliowo majonezowym sosem, układamy sałatę, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, kurczaka. Na kurczaku układamy jajko i przykrywamy drugą połową bułki. Smacznego!
Komentarze