Wiosenny burger z sadzonym jajkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Burger troszkę inny niż zwykle bo z sadzonym jajkiem, rzodkiewką oraz sosem bazyliowym.

  • 30 min

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka
    2 bułki kajzerki z makiem
    kilka rzodkiewek
    2 jajka
    mix sałat z roszponką
    ząbek czosnku
    kilka listków bazylii
    majonez light
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Burgery Przekąski

Wiosenny burger z sadzonym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka drobniutko siekamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu oraz łyżkę majonezu. Dokładnie mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżek oleju i łyżką nakładamy kurczaka formując kotleciki.
  • 2. W tym czasie rozgrzewamy drugą suchą teflonową patelnię i podpiekamy na niej przekrojone na połowy bułki (środkami do dołu).
  • 3. Kiedy kotleciki przekręcimy już na drugą stronę, zsuwamy je na brzeg patelni i wbijamy jajka. Solimy.
  • 4. Majonez mieszamy z drobno posiekaną bazylią.
  • 5. Dolną połowę bułki smarujemy naszym bazyliowo majonezowym sosem, układamy sałatę, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, kurczaka. Na kurczaku układamy jajko i przykrywamy drugą połową bułki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować