Wiosenne szaszłyki z tofu z dipem bazyliowym

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Zdrowe szaszłyki warzywne z tofu. Polecam z sosem bazyliowym. W sezonie grilla idealne

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 cukinia
    7 pomidorków koktajlowych
    1 opakowanie tofu naturalnego
    1 papryka mała
    2 cebul czerwone
    Bazylia świeża
    ½ pęczka koperku
    Sól
    Pieprz
    Bazylia suszone
    1 garść rukoli
    ½ szklanki jogurtu greckiego
    1 łyżka oleju

Wiosenne szaszłyki z tofu z dipem bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenne szaszłyki z tofu z dipem bazyliowym 1. Cukinie myję, kroję na plastry grube. Paprykę kroję na kawałki nieduże, to samo z cebulą. Tofu kroję na kwadraty. Pomidorki koktajlowe na pół. Na patyczki nadziewam po kolei kawałek papryki, cukinii, cebuli, tofu, pomidorka. I tak do końca patyczka. Szaszłyki solę, pieprzę, posypuję bazylią, oregano. Grilluje na patelni grillowej, z dodatkiem oliwy. Sos robię z jogurtu greckiego który blenderuję z zielonym koperkiem, bazylią świeżą. Dodaję sól, pieprz. Z drugiej cebuli robię kwiatka. Szaszłyki podaję na rukoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy