Wiosenne szaszłyki z pieczarkami, kurczakiem i warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szaszłyczki sa idealne w sezonie piknikowym

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka: 200 gramów
    - pomidorki (koktajlowe, cherry): 12 sztuk
    - cebula (mała): 0.5 sztuki
    - pieczarki (świeże, małe (moga tez być marynowane)): 12 sztuk
    - papryka (mała, w dowolnym kolorze, np. zielona): 0.5 sztuki
    - oliwki (czarne): 6 sztuk
    - bazylia (świeże listki): 1 szczypta
    - oliwa z oliwek (do wysmarowania grilla): 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek (z czosnkiem): 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - zioła prowansalskie (suszone): 2 szczypty

Wiosenne szaszłyki z pieczarkami, kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszłyki 1. Pieczarki opłukać i całe podusić na odrobinie oleju, przyprawić sola i pieprzem. Kurczaka podzielić na małe kawałki, posypać solą, pieprzem i ziołami . Zgrillować na karbowanej powierzchni grilla, posmarowanej oliwą z obu stron. Nabijać na przemian z pieczarkami i świeżymi warzywami. Polać oliwa czosnkową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy