Wiosenne smarowidło

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne smarowidło do chleba. Pod chrupiącymi warzywami ukryta jest serowa pasta z dodatkiem cebulki, suszonych owoców i białego wina.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g naturalny serek z ziołami
    1 czerwona cebulka
    3 łyżki wody
    2 łyżki oliwy
    4 łyżki białego wina
    4 łyżki suszonych owoców: morele, żurawina
    Warzywa np. kukurydza, rzodkiew, kapusta pekińska, ogórek, szczypiorek, koper, pietruszka, por
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty Przekąski Ser

Wiosenne smarowidło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulkę obrać, drobno posiekać. Poddusić na oliwie z dodatkiem wody. Następnie nakryć pokrywką. Morele i inne suszone owoce drobno pokroić, dodać do szalotek. Dolać białego wina i poddusić.
    Zdjąć z ognia, ostudzić i dodać serek z ziołami. Wymieszać.
    2. Serek przełożyć na talerz i nadać mu owalny kształt.
    3. Świeże warzywa posiekać i posypać po serku szerokimi paskami. U mnie są to plastry rzodkiewki, kukurydza, paseczki kapusty pekińskiej, posiekany szczypior i koper oraz plastry ogórka.

Porady

Smarowidło jest świetnym dipem do surowych warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Morele Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować