Wiosenne Placki z Twarogiem i Szczypiorkiem

  • wyświetlono: 636 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekkie i pożywne, po prostu przepyszne!

ginger

Składniki

ser twarogowy [250 g]
kefir [125 ml] (może być jogurt naturalny)
jajka [3 szt.]
cebula biała [1 szt.] (1 duża lub 2 małe)
szczypior [0.5 pęczka]
mąka [5 łyżek] (czubate)
sól [1 szczypta]
pieprz [1 szczypta]

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenne Placki z Twarogiem i Szczypiorkiem

  • 1. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni.
    Twaróg zmieszać z mąką, jajkami i kefirem.
    Dodać sól i pieprz do smaku. Ciasto wyjdzie raczej gęste.
    Dodać cebulę wraz z olejem, na którym się smażyła.
    Odstawić na 15 minut.
    Na koniec dodać posiekany szczypior, wymieszać i smażyć.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilkonkurs_naleśniki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Wiosenne placki z cukinią i marchewką

Dodane przez: Andzia Pichci

Wiosenne placki z cukinią i marchewką

Bardzo smaczne placki podane z...

Placki ziemniaczane z twarogiem i prażonym słonecznikiem

Dodane przez: JustKuchcik

Placki ziemniaczane z twarogiem i prażonym...

Nietypowe placki ziemniaczane –...

placki ziemniaczane z twarogiem

Dodane przez: capri

placki ziemniaczane z twarogiem

Jeśli lubicie te klasyczne, zakochacie...

warzywne placuszki

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Placki z selera z rzodkiewka marchewka i...

Polecam zdrowe smaczne placki...

placki dyniowe

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Placki dyniowo-ziemniaczane z twarogiem

To zdrowa odmiana placków ziemniaczanych...

Placki z batata ze szczypiorkiem.

Dodane przez: LIDECZKA

Placki z batata ze szczypiorkiem

Chrupiące, delikatne, pyszne.