1.
Kalafior zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut. Następnie odcedzić i osuszyć. Zblendować. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Także zblendować.
2.
Papryki sprawić i drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać zblendowaną bułkę i bułkę, wymieszać.
3.
Do miski przełożyć mięso, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Gdy masa jest zbyt luźna dodać mąkę i wymieszać. Uformować kotlety i położyć na bułce tartej.
4.
Szklanką delikatnie nacisnąć na kotlet i posypać bułką tartą. Zrumienić kotlety na oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
5.
Delikatnie wbić żółtko z małą ilością białka ( resztę można zamrozić do bezy). Piec w 200 st około 20-25 minut. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze