Wiosenna zupa z rzeżuchy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Wyszukuję ciekawe przepisy, a potem testuję je w mojej kuchni.

  • 45 min

Składniki:

  • 15 dag filetów z kurczaka
    2 łyżki kiełków sojowych
    4 szkl. bulionu drobiowego
    6-7 łyżek posiekanej rzeżuchy
    łyżeczka soku z cytryny
    pęczek posiekanej dymki
    2 łyżki sosu sojowego
    łyżeczka oleju sezamowego
    1/4 łyżeczki pieprzu

Wiosenna zupa z rzeżuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Gotujemy
    w gorącym bulionie ok. 30 minut. Wyjmujemy i studzimy. Kroimy w paski.
  • 2. We wrzącym bulionie blanszujemy kiełki. Wyjmujemy i drobno kroimy. Do bulionu dodajemy sos sojowy i pieprz. Wsypujemy dymkę, doprowadzamy do wrzenia.
  • 3. Do zupy dodajemy mięso, rzeżuchę i kiełki. Wlewamy olej sezamowy i dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy