Wiosenna zupa z pęczakiem

  • wyświetlono: 470 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Sycąca, szybka wiosenna zupa

Anna Jedynasty - www.anamarisworld.blogspot
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

- 2 podudzia kurczaka,
- 1 pęczek koperku,
- ok. 750 g mieszanka mrożonych warzyw "wiosennych" (Biedronka),
- 2 litry wody,
- 2 liście laurowe,
- 3 ziela angielskie,
- 1-1,5 łyżki soli,
- 1 serek śmietankowy ok. 100 g (Hochland),
- 1-2 łyżki śmietany,
- 100 g kaszy pęczak.

Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenna zupa z pęczakiem

  • 1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, 2 udka 1 łyżkę soli. Gotujemy do miękkości ok. 30-45 min. W tym czasie gotujemy (ok. 20 min.) kaszę pęczak (możemy gotować w zupie lub osobno, np. dzień wcześniej). Na koniec do zupy dodajemy mrożone warzywa. Gotujemy jeszcze ok. 10 min. do lekkiej miękkości. Po tym czasie wyjmujemy kila warzyw, blendujemy je z dodatkiem 1 szklanki bulionu, dodajemy do tego śmietanę i serek. W ten sposób zagęścimy naszą zupę. Na koniec wrzucamy poszatkowany koperek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kaszazupaobiadwiosnapęczakkasza pęczakzupa wiosenna

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa ogórkowa z kaszą pęczak.

Dodane przez: euphoriaa33

Zupa ogórkowa z kaszą pęczak

Proponuję spróbować zupę ogórkową...

Zupa

Dodane przez: Magda33

Zupa z pęczakiem i soczewicą

Pyszna sycąca zupa

Wiosenna zupa z serkiem

Dodane przez: Skotka

Wiosenna zupa z serkiem

Topiony serek dodany do zupy szczawiowej...

wiosenna zupa z kalarepki

Dodane przez: rena123

Wiosenna zupa z kalarepki

Lekka zupa z młodej kalarepki z...

wiosenna zupa

Dodane przez: anka1988

Wiosenna zupa z kalafiorem

Zupę przyrządzam zarówno sobie...

image-1e56cpe

Dodane przez: sweet-amelia

Zupa koperkowa z pęczakiem i pulpetami

Nigdy nie lubiłam koperku, ale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE