Wiosenna zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa .Zasmakuje także dzieciom .

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    1 pęczek białych szparagów

    1 kalarepa

    3 duże , młode ziemniaki

    4 młode marchewki

    1 pęczek natki pietruszki

    1/2 łyżeczki domowej vegety

    świeżo mielona sól himalajska

Wiosenna zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodać obrane , umyte , pokrojone na plasterki szparagi .

    Gotować 10 minut .

    Dodać obraną , pokrojoną w kostkę kalarepę oraz obrane , umyte , pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew .

    Gotować kolejne 20 minut .

    Do zupy dodać umytą , posiekaną natkę pietruszki .

    Doprawić vegetą i solą himalajską .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy