Wiosenna tortilla z indykiem i sosem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwy sposób na podanie nieprzetworzonych młodych warzyw - spodoba sie nawet tym, którzy nie przepadają za warzywami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - placki tortilli: 4 sztuki
    - sałata frisée: 1 sztuka
    - pomidor mały: 2 sztuki
    - papryka: 1 sztuka
    - ogórek: 1 sztuka
    - pierś indyka: 300 gramów
    SOS:
    - jogurt naturalny mały: 1 sztuka
    - chrzan starty: 3 łyżki
    - Szczypiorek posiekany: 2 łyżki
    - natka pietruszki (posiekana): 1 łyżka
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    - rzodkiewka pęczek: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenna tortilla z indykiem i sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piers indyka lekko rozbić, można opanierować wg uznania i upiec na grilu lub w piekarniku. Pokroić w cienkie długie paski.
  • 2. Przygotować sos: chrzan wymieszać z jogurtem i posiekanymi szczypiorkiem i natką pietruszki oraz startą na tarce rzodkiewką. Doprawić do smaku solą.
  • 3. Pomidory, ogórek i papryke pokroić w paski.
  • 4. Placki tortilli posmarować sosem, ułozyć liśc sałaty, na to warzywa oraz paski mięsa, można jeszcze polac sosem. Ciasno zwinąć i podgrzać w mikrofali lub podawać bez podgrzania.

    Ja owijam je folią spożywczą żeby wygodniej było je trzymac i jeść. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować