Wiosenna terrina

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszna wiosenna terrina z warzywami. Świeża pietruszka i szczypiorem to dodatkowa porcja witamin.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 600 g kremowego serka
    750 g gęstej kwaśnej śmietany
    9 płatków żelatyny
    1 pęczek pietruszki
    1 pęczek szczypiorku
    1 papryka czerwona
    1gotowany brokuł
    2 zabki czosnku
    sól, pieprz
    2 łyżki przecieru pomidorowego( lub paprykowego )
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Terrina Przekąski

Wiosenna terrina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ser i kwaśną śmietanę wymieszać w misce. Namoczyć żelatynę, dobrze wykręcić i rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodać do masy serowej, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę podzielić na dwie części i przełożyć do drugiej miski.
    2. Do jednej części dodać drobno posiekany czosnek i ugotowanego brokuła pociętego na malutkie kawałki. Dobrze wymieszać, brokuła rozgnieść i zmiksować.
    3. Paprykę położyć na grilla, gdy na skórce zaczną robić się pęcherzyki, nakryć mokrą ściereczką. Następnie obrać ze skórki i pokroić na małe kawałeczki. Dodać do drugiej masy i zmiksować. Wsypać paprykę w proszku i dodać przecier pomidorowy.
    4. Foremkę wyłożyć folią spożywczą. Masę przełożyć do foremki i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Następnie wyjąć z foremki. Szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać i posypać po wierzchu. Smacznego.

Porady

Pieczarki do ozdoby, kto lubi, może dać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować