Wiosenna surówka – zielone gniazdo

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Bomba wiosenna i witaminowa :)Będzie ozdobą wielkanocnego stołu!

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kiełki słonecznika: 100 gramów
    - kiełki rzodkiewki: 100 gramów
    - kiełki soi: 100 gramów
    - kiełki lucerny: 100 gramów
    - rukola: 100 gramów
    - zielony ogórek: 1 sztuka
    - rzodkiewki: 1 pęczek
    - jajka przepiórki: 8 sztuk
    - oliwa: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - suszony tymianek: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Jajko

Wiosenna surówka – zielone gniazdo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przepiórki gotujemy na twardo i obieramy.

    Ogórka i rzodkiewki kroimy w plastry.

    Na dużym , płaskim talerzu budujemy gniazdo.

    Warstwa ogórków, rzodkiewek, rukoli i po kolei warstwy kiełków.

    W środku gniazdka układamy jajeczka.

    Całość polewamy sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki słonecznika Rukola Sałata Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Wiosenna surówka

To może cię zainteresować