Wiosenna surówka z pekińskiej

4.5 (151 ocen)

  • 20 min

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, ogórka, suszonych pomidorów i marchewki jest idealna jako dodatek do obiadu oraz dań z rusztu.

  • 20 min

Składniki:

  • średnia kapusta pekińska,
    mała cebula,
    4 rzodkiewki,
    marchewka,
    majonez - można częściowo zastąpić jogurtem naturalnym,
    łyżeczka przyprawy suszone pomidory z bazylią - można zastąpić szczyptą suszonej bazylii, 2 -3 suszonymi pomidorami z zalewy oraz szczyptą czosnku granulowanego,
    kawałek świeżego ogórka,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Wiosenna surówka z pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy. Cebulę drobno siekamy. Kapustę szatkujemy, a ogórka i rzodkiewkę kroimy, np, w półplasterki. Marchewkę szatkujemy na cienkie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw lub ścieramy na grubych oczkach tarki. Wszystkie składniki wkładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz majonez. Mieszamy i po chwili doprawiamy ewentualnie do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować