Na przedwiośniu warto dostarczyć organizmowi więcej witamin,wzmocnić odpornośc.Ta surówka aż kipi witaminami i jest bardzo smaczna.Doskonała na przyjęcie.
15 min
Składniki:
kapusta pekinka nieduża
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki groszku zielonego
1/2 puszki czerwonej fasoli
2 ogórki kwaszone
1 papryka czerwona
2 marchewki
1 por biała część
15 małych cebulek perłowych ze słoiczka
10 pieczarek marynowanych ze słoiczka
sól,pieprz
smietana 18%
Wenecka surówka-wiosenna witaminka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pekinkę,ogórka kwaszonego kroimy w kosteczkę.Wrzucamy do salaterki,dodajemy kukurydzę,groszek,czerwoną fasole.Paprykę kroimy w cienkie paseczki,marchewkę scieramy na tarce o duzych oczkach,pora kroimy wpółplasterki-mieszamy z reszta składników.Pieczarki kroimy w plastereczki,dokładamy do surówki,dodajemy małe cebuleczki.Wszystko doprawiamy delikatnie solą,pieprzem.Dajemy smietanę,mieszamy.
Komentarze