WENECKA SURÓWKA-WIOSENNA WITAMINKA

0 (0 ocen)

  • 15 min

Na przedwiośniu warto dostarczyć organizmowi więcej witamin,wzmocnić odpornośc.Ta surówka aż kipi witaminami i jest bardzo smaczna.Doskonała na przyjęcie.

  • 15 min

Składniki:

  • kapusta pekinka nieduża
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki groszku zielonego
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    2 ogórki kwaszone
    1 papryka czerwona
    2 marchewki
    1 por biała część
    15 małych cebulek perłowych ze słoiczka
    10 pieczarek marynowanych ze słoiczka
    sól,pieprz
    smietana 18%

Wenecka surówka-wiosenna witaminka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka wiosenna 1. Kapustę pekinkę,ogórka kwaszonego kroimy w kosteczkę.Wrzucamy do salaterki,dodajemy kukurydzę,groszek,czerwoną fasole.Paprykę kroimy w cienkie paseczki,marchewkę scieramy na tarce o duzych oczkach,pora kroimy wpółplasterki-mieszamy z reszta składników.Pieczarki kroimy w plastereczki,dokładamy do surówki,dodajemy małe cebuleczki.Wszystko doprawiamy delikatnie solą,pieprzem.Dajemy smietanę,mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy