Wiosenna surówka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowo i smacznie

  • 15 min

Składniki:

  • - pęczek rzodkiewek
    - 4 liście sałaty lodowej
    - 10 cm kawałek ogórka zielonego
    - pół pęczka posiekanego szczypiorku
    - sól
    - pieprz
    - przyprawa do sałatek - u mnie Kamis
    - kilka kropel oliwy z oliewk lub oleju rzepakowego

Wiosenna surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy i rwiemy rękoma na mniejsze kawałki. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki.
    Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do salaterki, posypujemy przyprawami, skrapiamy oliwą, mieszamy. Odstawiamy na 10 minut i po tym czasie doprawiamy jeśli trzeba według własnych kubków smakowych. Posypac szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy