Wiosenna surówka

  • wyświetlono: 215 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna surówka z młodych warzyw, całą zimę na nią czekam.

Alex M

Składniki


0,5 główki młodej kapusty pekińskiej
1 mały zielony ogórek
0,5 pęczka rzodkiewek
1 łyżeczka koperku
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 duża szczypta cukru
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenna surówka

  • 1.
    Liście kapusty pekińskiej umyć, osuszyć i poszatkować. Grubsze części odłożyć do innej surówki lub zużyć do zupy. Kapustę wrzucić do miski.

    Ogórka obrać, przekroić na pół, a następnie w cienkie plasterki.

    Jogurt grecki zmieszać z majonezem i sokiem z cytryny. Doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku. Wlać do warzyw i przemieszać.

    Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć końce. Przekroić na pół i pokroić w plasterki. Wrzucić do miski i zamieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakikapustakoperekogóreksurówkarzodkiewkapekinka

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka wiosenna

Dodane przez: Bilcia

Surówka wiosenna

Pyszna , idealna na grilla i nie...

surówka wiosenna

Dodane przez: Ika 1961

surówka wiosenna

Szybka i zdrowa sałatka do obiadu,...

Surówka wiosenna

Dodane przez: Marija 1958

Surówka wiosenna

Kiedy tylko zaczyna się sezon na...

image-058o6ey

Dodane przez: Docherro

Surówka wiosenna

Pyszna,szybka i mało kaloryczna...

Wiosenna surówka z młodej kapusty.

Dodane przez: neliada

Wiosenna surówka z młodej kapusty

Surówka, świetna do obiadu i grilla,...

surówka

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wiosenna surówka do obiadu

smaczna i zdrowa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE