Wiosenna sałatka z sosem pesto

4.5 (190 ocen)

Smaczna zdrowa sałatka w sam raz na wiosnę.

Składniki:


  • 1 opakowanie sałaty roszponki
    1 papryka czerwona
    1/2 opakowania oliwki zielone bez pestek
    1 pęczek bazylii świeżej
    oliwa lub olej
    2 ząbki czosnek
    1/2 szklanki orzeszki pini
    Sól morska- MŁYNEK
    3 łyżki orzechy włoskie
    1 łyżka parmezanu startego
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z sosem pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Zaczynamy od zrobienia pesto. Bazylie myjemy i siekamy. do miski dajemy pokrojoną bazylię , orzeszki pinii, ząbki czosnku i oliwę. Miksujemy wszystko. dodajemy parmezan i jeszcze raz miksujemy. Doprawiamy solą do smaku. Sałatę myjemy i osuszamy.
  • 2. Rozkładamy na talerzach. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Oliwki odcedzamy z zalewy. Do sałaty dodajemy oliwki i paprykę. Polewamy sałatę pesto i ozdabiamy kawałkami orzechów włoskich.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wiosenna sałatka z sosem czosnkowym i koperkiem

To może cię zainteresować