Wiosenna sałatka z rzeżuchą i sosem chrzanowym

4.5 (166 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa sałatka, która będzie idealna na wielkanocny stół.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sałata: 0.5 sztuki
    - jajka na twardo: 2 sztuki
    - suszona żurawina: 2 łyżki
    - rzeżucha: 3 łyżki
    - kolorowy pieprz: 1 szczypta
    SOS CHRZANOWY::
    - majonez: 2 łyżki
    - chrzan ze słoiczka: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajka na twardo Majonez

Wiosenna sałatka z rzeżuchą i sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Ułożyć na półmisku. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałacie. Sałatkę polać sosem chrzanowym i posypać żurawiną i rzeżuchą. Całość oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować