Wiosenna sałatka z rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 15 min

lekka, wiosenna sałatka pełna witamin i zdrowia. Uwielbiam takie sałatki.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 liście Sałaty masłowej
    1 garść rukoli
    ½ opakowania mozzarelli małe kulki
    1/3 słoiczka pomidory suszone z kaparami i oliwkami
    5 pomidorków koktajlowych
    10 oliwek zielonych
    1 rzodkiewka
    2 cebule czerwone
    1/3 ogórka zielonego
    ½ papryczki chili czerwonej
    1 Łyżka rzeżuchy
    2 łyżki sosu vinegrette
    1 gałązka Bazyli świeżej

Wiosenna sałatka z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę, rukole myję. Układam na talerzu. Dodaję pokrojone suszone pomidory, kapary, oliwki zielone i czarne, ser mozzarella. Pomidorki koktajlowe kroję na pól, cebulę w piórka, ogórka w plastry, papryczkę chili na małe kawałki. Z drugiej cebuli czerwonej wycinam kwiatka, którego dekoruję bazylią listkami. Z rzodkiewki też robię kwiatka.Sałatkę polewam sosem vinegrette i posypuję rzeżuchą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy