Wiosenna sałatka z roszponką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wiosenna sałatka z roszponką

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 opakowanie roszponki,
    - ok. 15 pomidorków koktajlowych,
    - duża garść prażonych pestek dyni,
    - szczypta białego sezamu.

    Dressing:
    - 1 łyżka syropu klonowego,
    - 2 łyżki octu balsamicznego,
    - 1 łyżka soku z cytryny,
    - sól, pieprz,
    - 1-2 łyżki oliwy z oliwek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dressing Przekąski

Wiosenna sałatka z roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dressing:
    Składniki mieszamy, doprawiamy do smaku, ew. zmieniamy proporcje w składnikach dressingu, gdyż każdy ma swoje upodobania, jedni wolą słodszy a inni kwaśniejszy smak. Pomidorki przekrawamy na pół, większe na 4 części. Pestki prażymy na suchej patelni. Roszponkę mieszamy z dressingiem i pomidorkami, dodajemy pestki dyni. Na górę posypujemy sezamem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Roszponka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować