Wiosenna sałatka z roladkami z wędzonego łososia

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka z roladkami z wędzonego łososia. Świetna na imprezy, ale również jako np drugie śniadanie do pracy.

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie ulubionych sałat
    opakowanie wędzonego łososia w plastrach
    serek kanapkowy naturalny
    kilka pomidorków koktajlowych, lub dwa średnie pomidory
    garść czarnych oliwek
    kiełki (np rzodkiewki)
    szczypiorek
    Sos:
    jogurt naturalny
    ząbek czosnku
    świeżo zmielony pieprz
    sól

Wiosenna sałatka z roladkami z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek siekamy, mieszamy z serkiem, doprawiamy solą i pieprzem i rozsmarowujemy na plastrach łososia. Tak przygotowane plastry zawijamy w roladki i odkładamy na 30 min. do lodówki.
    W tym czasie do miski wkładamy sałatę, pokrojone oliwki, pomidora i kiełki. Następnie układamy roladki z łososia (wcześniej kroimy je na mniejsze kawałki).
    Oddzielnie podajemy sos: jogurt zblendowany z czosnkiem, solą i pieprzem.
    Smacznego

Porady

Do sałatki można użyć dowolnej sałaty (robiłam ją też ze szpinakiem, czy rukolą ). Zamiast szczypiorku można użyć kaparów. Kapary można też dodać do sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy