Wiosenna sałatka z pieczonych buraczków

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lekka i wiosenna sałatka. Może stanowić danie na kolację

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • buraki 2 sztuki
    jajka 2 sztuki
    ogórki konserwowe 2-3 sztuki
    rukola garść
    sałata rzymska 6 listków
    cebula dymka 1 sztuka
    jogurt naturalny 2 łyżki
    koperek 1 łyżka
    sól i pieprz do smaku

Wiosenna sałatka z pieczonych buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1godzinę. Jajka gotujemy na twardo. Ogórki kroimy w drobną kostkę, koperek i dymkę siekamy. Ostudzone buraczki i jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem, doprawiamy sola i pieprzem. Na talerzu układamy rukolę i sałatę. Na każdy liść sałaty nakładamy sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy