Wiosenna sałatka z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekka i pożywna sałatka .

  • 20 min

Składniki:

  • mix sałat z roszpunką
    ogórek zielony
    pęczek rzodkiewek
    gruby szczypiorek
    200 g kalafior, brokuł , mała marchewka ( mrożone warzywa )

    3 jajka ugotowane na twardo

    mały jogurt naturalny
    kilka gałązek koperku
    1/2 łyżeczki soku z cytryny
    1/2 łyżeczki cukru
    sól i pieprz czarny mielony

Wiosenna sałatka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę dokładnie umyć i wysuszyć. Umyty ogórek pokroić w kostkę. Czyste rzodkiewki pokroić w plasterki. Drobno pokroić szczypiorek. Warzywne trio ugotować i wystudzić.
    Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć pokrojone na połówki jajka i polać sosem jogurtowym z koperkiem.
    ( w/w składniki sosu wymieszać dodając pokrojony koperek )
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy